Uitleg

Het is voor veel paren en moeders erg belangrijk om te weten wie hun zaaddonor/spermadonor is. Immers de eigenschappen van deze persoon zullen zichtbaar zijn in jouw of jullie toekomstige kindje. Een stabiel sociaal leven, goede persoonlijke eigenschappen en een gezond verstand zijn belangrijke zaken.

In Nederland is het nog steeds erg moeilijk om een goede en betrouwbare spermadonor te vinden. Dat heeft te maken met regelgeving, geloof en de manier waarop de maatschappij naar een “spermadonor” kijkt. Vaak gaat men er vanuit dat het allemaal vrijgezelle vieze mannetjes zijn. Dit is gelukkig niet waar.

Waarom stel ik mij beschikbaar?

Een kindje krijgen is iets prachtigs, misschien wel het mooiste in het leven, maar niet voor iedereen weggelegd. Als je iets koopt in een winkel wil je ook dat je iets goeds hebt aangeschaft.
Bij een sperma donor is dat vooraf moeilijk te zien.
Ik weet van mijzelf dat ik een aantal goede eigenschappen heb die ik ook terug zie in mijn eigen kinderen. Nobody’s perfect maar je kunt wel voor de beste mogelijkheid gaan.
Het is leuk en een grote eer om mensen te kunnen helpen. Ik geef geen garanties maar in een persoonlijk (mail, telefonisch) contact kan ik jou of jullie meer over mij vertellen.

Welke mogelijkheden zijn er?

1. IVF, KID of ISCI via een regulier ziekenhuis:

De meest bekende manier in Nederland is donatie via een ziekenhuis. Hierbij controleert het ziekenhuis diverse zaken zoals erfelijke aandoeningen en ziektes als SOA’s en HIV. Het traject via het ziekenhuis is een behoorlijk proces en vergt de nodige tijd.

2. Doormiddel van zelfinseminatie:

De wensmoeder of wensouders treden in direct contact met mij. Het contact blijft open en eerlijk. Het is belangrijk om te weten wanneer het wenselijk is om de spermadonatie te ontvangen. Daar kan dan rekening mee gehouden worden.

We hebben de mogelijkheid om sperma te verzenden via de post in speciaal daarvoor gekoelde verpakkingen. De maximale bezorgtijd mag niet meer bedragen dan 48 uur omdat de verpakking dan uitgewerkt is.

Het sperma kan dan toegediend worden op het juiste moment.

Aan deze werkzaamheden en verpakkingen zitten wel onkosten verbonden. In goed overleg kunnen we deze kosten en manier van aanleveren bespreken.